Završen BVA dječiji festival 2019

Šesto izdanje BVA dječijeg festivala održano je danas u hali sportova “Vojvodina” u Novom Sadu pod sloganom “Odbojka pobeđuje”.

Festival je organizovao Odbojkaški savez Srbije uz podršku Regionalnog ureda za sport i omladinu Vojvodine.

Djevojčice (rođene 2006. i mlađe) i dječaci (rođeni 2005. i mlađi) iz 6 zemalja učestvovali su na manifestaciji: Grčka, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Moldavija i Srbija.

Za reprezentaciju BiH na Festivalu učestvovali su djevojčice Ženskog odbojkaškog kluba „Bosna“ iz Kalesije: Lejla Huremović, Redžić Adina, Amila Tupković, Mediha Dedić,  Ajla Alić i Sarah Hodžić, a dok su ispred Odbojkaškog kluba „Gradiška“ iz Gradiške učestvovali dječaci: David Vidović, Aleksa Kecman, Bojan Jaroš, Nikola Marić, David Jerković i Andrej Ćehajić. Trener/vođa puta je Rijad Alić iz Kalesija

Vladimir Batez, bivši reprezentativac Jugoslavije i osvajač zlatnih medalja na Olimpijskim igrama 2000. godine, a sada i regionalni sekretar za sport i omladinu u pokrajini Vojvodini, uručio je zlatne medalje svakom učesniku Festivala.

BK 4

Festivalu su prisustvovali Slobodan Boškan, bivši reprezentativac Jugoslavije i dobitnik zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2000. godine, a sada i sportski direktor u odbojkaškom klubu “Vojvodina NS Seme” iz Novog Sada,  gospodin Milutin Popović, potpredsjednik Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine, gđa Biljana Mihailović, direktorica sporta u odbojkaškom savezu Srbije sa posebnim dužnostima za ženske predškolske, omladinske i juniorske nacionalne timove, i gosp. Nico Hoeben iz Holandije, tehnički delegat FIVB na 2019 VNL utakmicama u Novom Sadu.

Svi učesnici „Balkan Kids Festivala“ prisustvovali su VNL mečevima u Novom Sadu – Japanu – Rusija i Srbija – Francuska.

BK 17