ODRŽAN SASTANAK PREDSTAVNIKA HRVATSKE ODBOJKAŠKE UDRUGE I ODBOJKAŠKOG SAVEZA BOSNE I HERCEGOVINE

Jučer je u prostorijama Hrvatske odbojkaške udruge u Zagrebu održan radni sastanak predstavnika Hrvatske odbojkaške udruge i Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

 
3481V
 
Sastanku su ispred Hrvatske odbojkaške udruge prisustvovali predsjednik Zdeslav Barač i direktor Hrvatske odbojkaške udruge Zlatan Kovač, dok su ispred Odbojkaškog saveza BiH sastanku prisustvovali predsjednik Milutin Popović, generalni sekretar Draženko Haračić, predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH Miloš Jelčić i predsjednik Nadzornog odbora OS FBiH Alija Fatić.
 
Sastanak su predvodili predsjednici dvije odbojkaške asocijacije, Zdeslav Barač i Milutin Popović. Tokom sastanka razgovaralo se o saradnji u svim segmentima dvoranske odbojke i odbojke na pijesku. Zaključeno je da će saradnja započeti razmjenom i usklađivanjem kalendara takmičenja, podržavanjem klubskih utakmica i turnira, razmjenom stručnih iskustava i organizacijom seminara (trenerskih, sudijskih i drugih), a razmišlja se i o zajedničkoj kandidaturi za domaćinstvo jednog međunarodnog takmičenja mlađih kategorija.
 
Načelno je dogovoreno da se naredni sastanak održi u Bosni i Hercegovini u periodu koji se zajednički usaglasi.