PREDSJEDNIK ODBOJKAŠKOG SAVEZA BiH URUČIO PRIGODNE ZAHVALNICE U ZNAK ZAHVALNOSTI ZA PODRŠKU U ORGANIZACIJI EVROPSKOG ODBOJKAŠKOG PRVENSTVA ZA KADETE 2013. GODINE

Na početku zasjedanja BVA generalne skupštine u Bukureštu, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović ponovo se zahvalio gospodinu Meyeru, predsjedniku CEV-a na podršci Odbojkaškom savezu BiH u njegovim aktivnostima, a posebno u organizaciji Evropskog odbojkaškog prvenstva za kadete 2013. godine.
 
Tom prilikom predsjednik OS BiH uručio je zahvalnice gospodinu Aleksandru Boričiću, prvom potpredsjedniku CEV-a i predsjedniku Odbojkaškog saveza Srbije i gospodinu Ozkanu Mutlugilu, generalnom sekretaru BVA i predsjedniku Odbojkaškog saveza Turske.
 
Zahvalnice su uručene i gospodinu Slobodanu Miloševiću, generalnom sekretaru Odbojkaškog saveza Srbije i gospodinu Zoranu Avramoviću, direktoru marketinga, za njihovo neposredno angažovanje u zajedničkom Organizacionom odboru Evropskog prvenstva za kadete 2013. godine.
 
Predsjednik saveza se prisutnima obratio slijedećim riječima:
 
„Poštovani prijatelji, poštovani predsjeniče Meyer,
Pozdravljam vas u ime Odbojkaškog saveza BiH. Čast nam je i zadovoljstvo što smo članovi jedne napredne i uspiješne odbojkaške porodice – BVA, koja dijeluje u okviru uspiješnog CEV-a. U toj porodici našli smo svoj smisao i sadržaj djelovanja u proteklim godinama, posebno u takmičenjima.
Velika takmičenja su izazov za sve odbojkaške federacije. Za Odbojkaški savez BiH posebno veliki izazov bila je zajednička organizacija sa Odbojkaškim savezom Srbije Evropskog odbojkaškog prvenstva za kadete u 2013. godini. Prvog takmičenja tog nivoa u istoriji Bosne i Hercegovine i odbojke u Bosni i Hercegovini.
Zahvalni smo CEV-u na ukazanom povjerenju da učestvujemo u organizaciji tog takmičenja, što je predstavljalo i veliku hrabrost u donošenju takve odluke i iskazivanju povjerenja. Nadamo se da smo uspijeli opravdati takvu odluku.
Raduje me što danas ovdje možemo ponovo pozdravti predsjednika CEV-a, gospodina Andre Meyera. Njemu smo posebno zahvalni na ukazanom povjerenju i još jednom upučujemo riječi zahvale, njemu lično i njegovim saradnicima.
Ovom prilikom želim da se na prigodan način u ime Odbojkaškog saveza BiH zahvalim gospodinu Aleksandru Boričiću, prvom potpredsjedniku CEV-a i predsjedniku Odbojkaškog saveza Srbije, zbog toga što je po ustaljenoj praksi i navici bio sa nama uz pružanje pune podrške. Također i gospodinu Ozkanu Mutlugilu, generalnom sekretaru BVA i predsjedniku Odbojkaškog saveza Turske, koji je iskazao punu i nesebičnu podršku organizaciji pomenutog takmičenja u BiH.
Zahvalni smo i gospodinu Miloševiću i gospodinu Avramoviću koji su neposredno bili uključeni u rad zajedničkog Organizaconog odbora i svojim dragocijenim iskustvom pomogli uspiješnoj organizaciji takmičenja.“
 
Picture_114
  
Gospodin Andre Meyer, predsjednik CEV-a, iskoristio je i ovu priliku da istakne izuzetno dobru organizaciju Evropskog prvenstva za kadete 2013. godine, uzimajući to za primjer u odbojkaškom sportu.