MUŠKA SENIORSKA REPREZENTACIJA BiH UČESNIK 2019 CEV SREBRNE LIGE

U prostorijama Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), dana 13.12.2018. godine, održan je organizacioni sastanak u vezi 2019 CEV Evropske zlatne i srebrne lige.

Sastanku su prisustvovali predstavnici odbojkaških federacija koji su prijavili svoje učešće u ligama. Ispred Odbojkaškog saveza BiH sastanku je prisustvovala Amila Obradović, Generalni sekretar. Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine prijavio je svoje takmičenje u 2019 CEV Evropskoj srebrnoj ligi u muškoj konkurenciji. Reprezentacija BiH našla se u grupi A sa reprezentacijama Grčke, Austrije i Mađarske. Grupu B čine slijedeće reprezentacije: Danska, Rumunija, Azerbejdžan i Gruzija.

Slika 1

Takmičenje u 2019 CEV Evropskoj srebrnoj ligi počinje 25/26. maja 2019. godine i igra se po sistemu domaćih i gostujućih utakmica, nakon čega slijedi završni turnir. Na sastanku je odlučeno daće raspored utakmica što se tiče muške odbojkaške reprezentacije BiH biti slijedeći:

Screenshot_1

Prvoplasirana ekipa iz grupe A i B, najbolje drugoplasirana ekipa iz obje grupe i organizator završnog turnira će učestvovati u „Final 4“ turniru koji je planiran u muškoj konkurenciji 29. i 30. juna 2019. godine (subota i nedjelja). Organizator „Final 4“ turnira će biti poznat početkom februara mjeseca 2019. godine.

Slika 2