BALKANSKI DJEČIJI ODBOJKAŠKI FESTIVAL

U periodu od 27 – 28. maja 2016. godine u Beogradu/Srbija održaće se treći Balkanski dječiji odbojkaški festival pod motom „Volleyball Wins“.

Balkanski dječiji odbojkaški festival je manifestacija promotivnog karaktera sa ciljem omogućavanja dječacima i djevojčicama iz zemalja Balkana da se druže, da usvoje nova znanja i vještine, da steknu nova prijateljstva, da nauče više o drugim kulturama i običajima i sve to uz igranje njihove najdraže igre – ODBOJKE.

Učešće na festivalu u Beogradu uzeće ekipe iz devet zemalja članica Balkanske odbojkaške asocijacije (BVA), i to: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Srbija i Turska – ukupno 18 ekipa.

Pravo učešća na festivalu imaju dječaci rođeni 2003. godine i mlađi i djevojčice rođene 2004. godine i mlađe. Svaka delegacija učesnica festivala sastoji se od 6 dječaka, 6 djevojčica i 2 člana stručnog štaba (vođa puta/trener i ljekar). Formiraju se dvije mješovite ekipe (3 dječaka + 3 djevojčice).

PRAVILA FESTIVALA:

  • Igra se jedan set do 25 poena.
  • Dimenzije terena – 12 x 6 metara.
  • Visina mreže – 2 metra.
  • Ukupan broj terena – 3 terena.

Sve utakmice festivala će se odigrati na trgu rezervisanom za Balkanski festival u centru Beograda – Trg Republike, sa početkom u 10,00 časova.

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine predstavljeće dječaci iz Odbojkaškog kluba „Radnik“ iz Bijeljine i djevojčice iz Ženskg odbojkaškog kluba „Modriča“ iz Modriče, i to:

DJEČACI: Mihailo Savić, Sergej Manojlović, Nemanja Milićević, Milan Koprivica, Nikola Davidović i Njegoš Stanišić.

DJEVOJČICE: Jovana Todorović, Teodora Popović, Nikolina Stojanović, Jelena Mitrović, Bojana Zuber i Sanja Vujanić.

Ekipu OS BiH predvodiće Vladimir Milićević vođa puta/trener i Dragoljub dr. Đurić ljekar.