DANAS SE ZAVRŠAVA FINALNI TURNIR BVA KUPA U BIJELJINI

Odbojkaši kluba „Bešiktaš“ iz Istanbula osvojili su treće mjesto na turniru BVA Kupa u Bijeljini. U utakmici za bronzanu medalju Bešiktaš je pobijedio domaćina OK „Radnik“ rezultatom 3:0 (po setovima 25:19, 25:15, 25:21).

Prva dva seta „Bešiktaš“ je bez većih problema rješio u svoju korist, da bi u trećem domaći tim zaigrao mnogo bolje i na prvi tehnički tajm-aut otišao sa prednošću od 8:7. Klub iz Turske do drugog tehničkog tajm auta preokrenuo je rezultat u svoju korist (15:16). Radnik je izjednačio na 16:16, ali je potom uslijedila serija „Bešiktaša“ od 3:0 za vođstvo 19:16. Imao je „Radnik“ dobru priliku za izjednačenje pri rezultatu 21:22, međutim “Radnik” nije uspio realizovati jednu kontru tako da je Bešiktaš sa tri vezana poena rješio pitanje pobjednika.

“Kada je riječ o utakmici moram reći da sam razočaran pristupom igri. Protivnik sam po sebi, zbog svog kvaliteta, traži da se igra kvalitetna odbojka, međutim, bili smo apsolutno van utakmice i žao mi je što nismo pokazali više. Nadam se da ćemo imati još prilika da se sastanemo sa ovako kvalitetnim klubom. Pobjedniku čestitam na zasluženoj pobjedi, a što se tiče turnira mislim da je on kvalitetom i organizacijom opravdao očekivanja” – rekao je trener “Radnika” Darko Manojlović.

“Poslije prve utakmice koju smo izgubili, a koja je za nas bila izuzetno važna uspjeli smo da konsolidujemo redove i uđemo maksimalno u utakmicu. Željeli smo da osvojimo treće mjesto, igrali smo mnogo bolje nego jučer i uspjeli smo da pobjedimo” – rekao je odbojkaš „Bešiktaša“ Ferhat Akdenis.

Od 20,00 časova u susretu za prvo mjesto sastaju se „Spartak“ iz Ljiga i C.S.M „Bukurešt“ iz Bukurešta. Pobjednik BVA Kupa ostvariće pravo nastupa u ovogodišnjem CEV Čelendž Kupu.