ODIGRANE POLUFINALNE UTAKMICE BVA KUPA U BIJELJINI

U finalu Balkanskog kupa klubova za muškarce u Bijeljini, u nedjelju 04. oktobra, igraće OK „Spartak“ iz Ljiga i „C.S.M. Bukurešt“ iz Bukurešta. U utakmici za treće mjesto, od 17,00 časova, sastaće se domaćin, OK „Radnik“ iz Bijeljine i OK „Bešiktaš“ iz Istanbula.

Odbojkaši “Spartaka” iz Ljiga priredili su prvorazredno iznenađenje pobijedivši “Bešiktaš” iz Istanbula rezutatom 3:1 (po setovima 21:25, 25:20, 25:16, 25:22).

“Čestitao bih Bešiktašu i svojim momcima na sjajnoj utakmici. Ispunili smo sve dogovore iz svlačionice. Ušli smo u utakmicu u grču, ali smo vidjeli da možemo igrati protiv njih. Bili smo opušteni i rasterećeni i vjerovatno je to doprinjelo dobroj igri. Sada nam ostaje da se pripremimo za finale i odigramo što bolju utakmicu” – rekao je trener “Spartaka” Bogdan Veličković.

  radnik - bukurest 2

 

  radnik - bukurest 1

U drugoj polufinalnoj utakmici “Radnik” je pružio snažan otpor izuzetno kvalitetnoj ekipi „C.S.M Bukurešt“, a na kraju su Rumuni slavili pobjedu rezultatom 3:1 (po setovima 25:19, 25:22, 24:26, 25:13).

“Želim da se zahvalim domaćinima na fenomenalnoj organizaciji turnira, da im čestitam na velikoj borbi, ali i svojim saigračima na pobjedi. Mi smo ovdje došli u teškoj fazi priprema i još uvijek nismo na vrhuncu forme tako da očekujemo da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. U finalu igramo protiv ozbiljnog protivnika, očekujemo veliku borbu i nadamo se plasmanu u CEV Čelendž Kup” – rekao je odbojkaš „C.S.M. Bukurešta“ Rade Dačović.

Turnir je organizovan na izuzetno visokom nivou, a izazvao je veliko interesovanje u Bijeljini i okruženju.

“Možda smo bili malo impresionirani atmosferom i ekipom sa kojom smo igrali tako da smo samo u jednom setu prikazali pravu igru. Međutim, nemamo za čim da žalimo, čestitamo kvalitetnijem protivniku na pobjedi, a mi ćemo pokušati doći do medalje i pobjede u utakmici za treće mjesto” – izjavio je trener Radnika Darko Manojlović.

  radnik
  besiktas
 
  c.s.m. bucuresti
 
  spartak ljig