1/4 finala play off-a: Majstorice u Goraždu, Banja Luci, Domaljevcu i Kaknju

Domaljevac-Mladost

Završene su druge utakmice četvrtfinala play off-a Premijer lige, a nakon kompletiranja drugih utakmica doznali smo prve polufinaliste u obje konkurencije.

S druge strane, majstoricu će igrati četiri kluba, pa ćemo tako sve polufinaliste znati tek za vikend.

Polufinale su izborili ŽOK ”Gacko” koje je i u drugoj utakmici slavilo nad ekipom OK ”Sloboda” Tuzla, kao i ŽOK ”Bimal-Jedinstvo” koje je sa 3:0 u obje utakmice svladalo ŽOK ”Igman”, a u polufinalu im se pridružio i UOK ”Banjaluka volej” koji je u dvije utakmice svladao ŽOK ”Jahorina” iz Pala.

Odbojkašice SOK ”Mostar” sa 3:1 slavile su na domaćem terenu nad OK ”Goražde” te tako, nakon poraza u Goraždu, izborile majstoricu koja će se za vikend igrati u gradu na Drini.

Kod muškaraca je polufinale nakon dvije odigrane utakmice izborio samo jedan klub. OK ”Mladost” je do polufinala došao nakon dvije pobjede nad MOK ”Jedinstvo”,

OK ”Bosna” Sarajevo je slavio sa 3:2 nad ekipom OK ”Kakanj 78” te tako, nakon poraza u prvoj utakmici u Kaknju, također izborio majstoricu, koja je na rasporedu za vikend u Kaknju.

Treća utakmica igrat će se i u Banja Luci, gdje će OK ”Borac” nakon poraza u Ljubinju dočekati OK ”Ljubinje Bankom” koji je slavilo prije 4 dana u Banja Luci, a danas je poražen u gradu pod Radovinjom na domaćem terenu.

Mjesto u polufinalu tražit će za vikend i ekipe HOK ”Domaljevac” i OK ”Radnik”, a susret se igra u Orašju gdje je HOK ”Domaljevac” Domaćin. Naime, OK ”Radnik” je slavio u drugoj utakmici sa 3:1, dok je HOK ”Domaljevac” u prvoj bio bolji od ”Radnika” sa 3:0, pa će nam tako polufinaliste dati treća utakmica.