Poraz repezentativki u drugoj utakmici protiv Bugarske

Odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras odigrala svoju drugu utakmicu grupne faze Europskog prvenstva. Nakon prve utakmice i pobjede od 3:2 protiv Švicarske, drugi protivnik je bila reprezntacija Bugarske. Utakmica je završena u korist

Bugarke napadaju od samog početka utakmice, ali naše odbojkašice pružaju kvalitetan otpor. Mini serija reprezentativki Bugarske donosi im prednost od 3 poena, međutim naše odbojkašice se vraćaju nakon time-outa, te smanjuju razliku na samo jedan poen zaostatka (13:14). Nakon toga uslijedila je nova serija bugarskih odbojkašica, koje dolaze na 5 poena prednosti (13:18), kada selektor Ljubičić koristi i drugi time-out. Nakon time-outa naša reprezentacija se ponovno vraća u igru i ulazi u seriju poena, koju je selektor Bugarske prekinuo time-outom. Opet je uslijedila serija odbojkašica Bugarske, koje dolaze do set lopte, rezultat je bio 24:18. Naše odbojkašice osvajaju 2 poena, ponovno je uslijedio time-out selektora Bugarske, nakon kojeg su Bugarke osvojile i 25. poen, a samim tim i prvi set ove utakmice.

Drugi set donosi bolju igru naših odbojkašica i vodstvo od 7:3, nakon toga Bugarke se polako vraćaju i dolaze do izjednačenja 10:10, a zatim prelaze u vodstvo 15:10. Nakon toga odbojkašice osvajaju 2 poena, ali Bugarska opet ulazi u seriju i dolazi do vodstva od 21:14. Bugarske odbojkašice ovaj set osvajaju rezultatom 19:25, i imaju vodstvo od 2:0 u setovima.

Treći set opet bolje otvaraju naše odbojkašice, ovaj put vode sa 5:1, kako je igra odmicala prednost se polako topila, te odbojkašice Bugarske dolaze do 7:6. Reprezentativke se opet odvajaju i dolaze do prednosti od 13:8, dobre akcije su se nastavljale nizati, a samim tim i poeni. Odbojkašice ovaj set osvajaju rezultatom 25:19, te smanjuju zaostatak na 2:1 u setovima.

Četvrti set se od samog početka igra poen za poen. Prvu seriju pravi Bugarska, odvaja se na tri poena razlike, ali selektor Ljubičić prekida tu seriju time-outom. Nastavlja se igra poen za poen, a Bugarska cijelo vrijeme ima prednost od jednog poena. Bugarska se nakon 17:16, odvaja na 20:16. Prednost od četiri poena bila je prevelika za naše odbojkašice, te reprezentacija Bugarske osvaja četvrti set rezultatom 25:18, za konačnih 3:1 u setovima.

 

Sutra je na rasporedu i treća utakmica grupne faze protiv reperezentacije Hrvatske, koja je sinoć poražena od selekcije Rumunije rezultatom 3:1 u setovima. Utakmica Bosna i Hercegovina – Hrvatska na rasporedu je 18.8. sa početkom u 18 sati.