PREDSJEDNK ODBOJKAŠKOG SAVEZA BIH RAZGOVRAO SA PREDSJEDNIKOM CEV-a

Po završetku Generalne skupštine BVA, na inicijativu predsjednika CEV-a, gospodina Andre Meyer, održan je sastanak na kojem su predsjednik CEV-a i predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, gospodin Milutin Popović, razgovarali o situaciji u Bosni i Hercegovini i odbojkaškom sportu u Bosni i Hercegovini, u vezi sa velikim elementarinim nepogodama koje su pogodile BiH u maju ove godine.
 
Razgovor je vođen na osnovu informacije koje je Odbojkaški savez BiH ranije dostavio CEV-u. Tom prilikom razmijenjene su informacije i postignuta saglasnost o načinu realizacije materijalne podrške CEV-a odbojkaškom sportu u BiH. Tokom razgovora predsjednik CEV-a je izrazio spremnost da se u cjelini odbojkaškom sportu u BiH pruži pomoć, a posebno i klubovima iz područja koja su neposredno ugrožena elementarnim nepogodama. Predsjednik OS BiH se zahvalio gospodinu Meyeru na podršci koju CEV pruža Odbojkaškom savezu BiH u dužem periodu.
 
Nakon što kancelarije OS BiH i CEV-a obave razmjenu dodatnih informacija i podataka potrebnih za realizaciju dogovora, početkom naredne godine pristupiće se realizaciji.