SENIORKE OTPUTOVALE U BEČ

Ženska seniorska reprezentacija BiH sinoć je otputovala na kvalifikacijski turnir druge runde (za odlazak na Evropsko prvenstvo 2015. godine) u Beč,  koji će se odigrati od 21 – 23. maja 2014. godine.

 
Selektor ženske seniorkse reprezentacije BiH, Goran Hadžić za  turnir u Baru odredio je 12 odbojkašica:
 
TEHNIČARI:
Košutić Helena i Sirotanović Amira.
PRIMAČI:
Bartula Dragana, Radišković Anđelka i Popović Katarina.
KOREKTORI:
Simić Verica  i Slijepčević Nataša.
SREDNJI BLOKERI:
Gajić Ana, Hadžić Amela i Okuka Arijana.
LIBERO:
Omerhodžić Ajla  i Božić Milana.
 
A002
 
Raspored utakmica:

21.05.2014.

Rumunija – Bosna i Hercegovina

Austrija – Slovačka

18:00 h

20:15 h

22.05.2014.

Bosna i Hercegovina – Austrija

Slovačka – Rumunija

18:00 h

20:15 h

23.05.2014.

Austrija – Rumunija

Bosna i Hercegovina – Slovačka 

18:00 h

20:15 h

 
Drugi turnir druge runde grupe F odigrat će se u  periodu od 30.05. – 01.06.2014. godine, u Piatra Neamtu/Rumunija.
 
Ženska seniorska reprezentacija odputovala je na turnir u Austriju nakon brojnih problema prilikom okupljanja i priprema, zbog elementarnih nepogoda.
Šest odbojkašica i trener reprezentacije dva dana su boravili prinudno u Živinicama, zbog nemogućnosti da dalje odputuju na pripreme u Brčko. Nakon brojnih problema tokom putovanja uspjeli su treći dan da dođu u Brčko.
 
Može se reći da su pripreme u Brčkom zbog vandrednih okolnosti izvazvane poplavama polovično uspjele. I pored toga odbojkašice i stručni štab sa jakim i pozitivnim sportskim motivom krenuli su na dosta težak put.
 
Zbog poznate situacije Odbojkaški savez BiH za nastavak takmičenja u drugom krugu kvalifikacija nema na raspolaganjiu nikakvih finansijskih sredstava. Privatnim pozajmicama uz angažovanje pojedinca iz OS BiH obezbjeđeno je učešće u drugom krugu kvalifikacija. U ovom trenutku za te aktivnosti ukupno su potrebna sredstava u iznosu od 25.000 KM. Veliku pomoć pružio je hotel „Evropa“ Brčko koji stvorio uslove za boravak tokom priprema uz odgođeno plačanje. Podršku je dao i autoprevoznik „Cvjetinović“ koji će uslugu pružiti takođe uz odgođeno plačanje.