NASTAVAK SARADNJE ODBOJKAŠKOG SAVEZA BIH I ODBOJKAŠKOG SAVEZA CRNE GORE

          Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine u proteklom periodu usmjerio je veliku pažnju ka uspostavljanju prekogranične saradnje sa nacionalnim odbojkaškim federacijama iz regiona. Kao rezultat toga je zajednička organizacija zvaničnih međunarodnih takmičenja, priprema i realizacija zajedničkih razvojnih projekata, organizacija raznih edukacijskih seminara uz učešće međunarodnih predavača, itd.

          U okviru nastavka navedenih aktivnosti postignut je dogovor sa Odbojkaškim savezom Crne Gore po pitanju „razmjene“ odbojkaških sudija (sudije iz najvišeg ranga takmičenja u OS BiH i OS Crne Gore), odnosno suđenje sudija iz Crne Gore na utakmicama stalnih takmičenja u OS BiH i obratno (utakmice iz najvišeg ranga takmičenja u OS BiH i OS Crne Gore). Ovakva vrsta saradnje značajno će doprinjeti razmjeni iskustava, prakse i znanja kod odbojkaških sudija, što će imati pozitivan efekat na daljnje unapređenja sudijske struke u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

          Prva „razmjena“ sudija između dva saveza obaviće se tokom utakmica 14. kola odbojkaške Premijer lige BiH u ženskoj konkurenciji na utakmici ŽOK „Gacko“ – OK „Goražde“. Sudije iz Odbojkaškog saveza Crne Gore koje će suditi navedenu utakmicu su Slobodan Kovačević, međunarodni odbojkaški sudija iz Podgorice i Dragana Vučinić, državni odbojkaški sudija iz Podgorice, dok će utakmicu OK „Nikšić“ – OK „Morača“ u Nikšiću suditi sudijski par Nikola Kozić, međunarodni odbojkaški sudija iz Ljubinja i Miodrag Iilć, državni odbojkaški sudija iz Ljubinja. Odbojkaški klubovi iz OS BiH i OS Crne Gore kojima će suditi sudije iz „razmjene“ neće imati nikakvih dodatnih troškova osim onih koja su predviđena aktima tih saveza.