ODRŽANA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA OS BIH U SARAJEVU

U Sarajevu je, danas, u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH, održana 17. sjednica Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Članovi Upravnog odbora razmatrali su i usvojili Izvještaj o 18. BVA Generalnoj skupštini koja je održana tokom januara u Sarajevu. Konstatovano je da je ova Skupština bila izuzetno uspješna i da je na najbolji način predstavljen Odbojkaški savez BiH, o čemu svjedoče pohvale učesnika, a posebno potpredsjednika CEV-a koji je bio prisutan na BVA Skupštini.

Usvojena je informacija o učešću klubova OS BiH u evropskim takmičenjima u tekućoj sezoni.

Upravni odbor je razmatrao i usvojio usvojio Plan nastupa odbojkaških reprezentacija i Plan obezbjeđivanja sredstava za nastup reprezentacija u 2017. godini:
– Ženska seniorska reprezentacija učestvovaće u drugoj rundi kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, a tokom priprema odigraće dvije prijateljske utakmice sa reprezentacijom Švedske.
– Mlađe selekcije BiH učestvovaće na BVA turnirima i to: muška pionirska reprezentacija (Bugarska), ženska pionirska reprezentacija (Bugarska) muška kadetska reprezentacija (Srbija), ženska juniorska reprezentacija (Srbija, Albanija ili BiH), BVA dječiji festival (Crna Gora).
– Po jedan muški i ženski par (U-18) učestvovaće na kontinentalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih 2018. godine.

Upravni odbor usvojio je Izvještaj o toku i rezultatima takmičenja u takmičarskoj 2016/2017. sezoni, a koja se odnose na prvi dio sezone. Konstatovano je da je materijal pripremljen sadržajno. Bez obzira što je broj propusta delegata-kontrolota još uvijek veliki, ipak je došlo do značajne pozitivne promjene u odnosu na prošlu sezonu. Analitički posmatrajući može se zaključiti da se ozbiljnije pristupa ocjeni suđenja što je dobar znak sa stanovišta razvoja struke.

U okviru priprema za narednu sednicu Skupštine OS BiH razmotreni su i usvojeni Izvještaj o finasijskom poslovanju za 2016. godinu i Finasijski plan za 2017. godinu koji će se proslijediti Skupštini na razmatranje i usvajanje.

Na ovoj sjednici razmotrena su i druga tekuća pitanja.