U SRIJEDU POČINJE 35. FIVB SVJETSKI KONGRES

Dana 05. i 06. oktobra 2016. godine u Buenos Airesu/Argentina održaće se 35. FIVB Svjetski kongres. Kongresu će prethoditi radionica za nacionalne odbojkaške federacije prve i druge kategorije koja će se održati 04. oktobra. Ispred Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Kongresu će prisustvovati generalni sekretar.

Kongres u Buenos Airesu, koji će se održati u Hilton hotelu, otvoriće se izvještajima o turnirima odbojke i odbojke na pijesku održanim u okviru Olimpijskih igara u Riu 2016. godine. Nakon toga prisutnim delegatima će se prezentirati izvještaj o radu za period 2014. – 2016. godina, kao i formiranje Komisije za sportiste.

Ovogodišnji FIVB Svjetski kongres ujedno predstavlja i izborni Kongres. Također, tokom Kongresa će se prezentirati prijedlozi FIVB komisija, kao i prezentacije o odigravanju svjetskih prvenstava odbojke i odbojke na pijesku u 2017. i 2018. godini.

Predsjednici pet konfederacija članica FIVB-a podnijeće izvještaje o aktivnostima svojih konfederacija iz prethodnog perioda, kao i izvještaje o budućim aktivnostima i projektima.