ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH GOSPODIN MLADEN IVANIĆ PRIMIO DELEGACIJU CEV-A I PREDSJEDNIKA ODBOJKAŠKOG SAVEZA BIH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodin Mladen Ivanić primio je danas predsjednika CEV-a gospodina Aleksandra Boričića, potpredsjednika CEV-a gospodina Ozkana Mtlugila, član Borda CEV-a gospodina Zdeslava Barača i predsjednika Odbojkaškog saveza BiH gospodina Milutina Popovića.

U ime Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine predsjednik Milutin Popović informisao je gospodina Ivanića o razlozima boravka delegacije CEV-a u Sarajevu, o održanoj svečanosti povodom prezentacije razvojnih projekata, potpisivanja ugovora i uručenja odbojkaške opreme iz donacije Svjetske odbojkaške federacije (FIVB) i Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i trenutnoj situaciji u odbojkaškom sportu u Bosni i Hercegovini i u Odbojkaškom savezu BiH.

Predsjednik CEV-a gospodin Aleksandar Boričić i kompletna delegacija CEV-a upoznali su gospodina Ivanića o opredjeljenjima CEV-a da kroz razvojne projekte podržava razvoj odbojke, posebno kroz podršku odbojkaškim federacijama prve i druge kategorije koje su svojim aktivnostima zaslužile značajniju podršku. Istaknuto je da je Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine do sada imao značajnu podršku CEV-a, FIVB-a i BVA i da će ta podrška na bazi kriterijuma koji postoje u CEV-u postojati i u budućnosti. Međutim, izuzetno je značajno da države (to znači i Bosna i Hercegovina) preko svojih nadležnih institucija obezbijede veću podršku odbojkaškim federacijama. Na taj način podrška CEV-a ima puno opravdanje. Također je istaknuto da Odbojkaški savez BiH u okviru postojećih uslova ostvaruje zapažene rezultate u svom radu i da je i to jedan od razloga podrške koju ima.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodin Mladen Ivanić je istakao značaj podrške koju CEV pruža Odbojkaškom savezu BiH i zahvalio na tome. Dodao je da iz nivoa informacija sa kojima raspolaže Odbojkaški savez BiH gradi dobre unutrašnje odnose i da je to u interesu dalje afirmacije i razvoja odbojkaškog sporta u BiH. Na osnovu informacija o teškoćama u finasiranju odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, kao i drugih sportskih saveza, istakao je potrebu postepenog povećanja nivoa izdvajanja iz budžeta BiH za potrebe sporta i dalju izgradnju kriterijuma za izdvajanje sredstava.