ODRŽANA DESETA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA OS BIH

U petak 27. novembra 2015. godine, u Sarajevu, u prostorijama Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine održana je deseta sjednica Upravnog odbora OS BiH.

Upravni odbor OS BiH, između ostalog, utvrdio je Finansijski plan OS BiH za 2016. godinu koji će biti proslijeđen Skupštini OS BiH na konačno razmatranje i usvajanje.

U okviru razmatranja dosadašnjeg dijela prvenstva OS BiH, usvojen je niz zaključaka i prijedloga mjera u funkciji poboljšanja rada službenih lica sa liste stalnih takmičenja OS BiH i odnosa prema klubovima Premijer lige BiH.
Radi se prije svega o preduzimanju mjera da se eliminišu pojave nesportskog i neodgovornog ponašanja pojedinih učesnika u takmičenju.

Na sjednici je razmatran nastup ženske seniorske odbojkaške reprezentacije u kvalifikacionim turnirima za Evropsko prvenstvo koji će se odigrati u maju i eventualno u septembru 2016. godine. Kompletan materijal, prijedlog mjera vezan za nastup seniorki na ovim takmičenjima biće razmatran i usvojen tokom naredne sjednice Upravnog odbora OS BiH.

Pored toga usvojeni su izvještaji o prisustvu predstavnika Odbojkaškog saveza BiH na zvaničnim međunarodnim skupovima i prijedlog Kalendara takmičenja odbojke na pijesku za 2016. godinu.

Upravni odbor je utvrdio program i sadržaj svečanosti povodom potpisivanja ugovora i uručenja odbojkaške opreme iz donacije FIVB i CEV, koja će se održati u prisustvu predstavnika CEV-a i Olimpijskog komiteta BiH, u Sarajevu 17. decembra 2015. godine.