ODRŽAN SEMINAR ZA PREDSTAVNIKE NACIONALNIH ODBOJKAŠKIH FEDERACIJA ODGOVORNIH ZA EVRO KUP TAKMIČENJA

U Budimpešti/Mađarska, u periodu od 21-23.08.2015. godine održan je prvi CEV seminar za predstavnike nacionalnih odbojkaških federacija odgovornih za učešće odbojkaških klubova u Evro kup takmičenjima iz svojih federacija.

cev_szeminarium_2

Seminaru su prisustvovali predstavnici iz 21 federacije, i to: Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Danske, Estonije, Francuske, Grčke, Izraela, Italije, Kipra, Kosova, Litvanije, Norveške, Rusije, Slovenije, Srbije, Španije, Turske i Ukrajne, odnosno čiji odbojkaški klubovi će učstvovati u ovogodišnjem CEV Kupu i/ili CEV Čalendž Kupu.

Trodnevni seminar vodili su: Riet Ooms, predsjednica Evropske kup komisije, Natalia Kostulska, član Evropske kup komisije i Matthew Rogers, CEV koordinator za takmičenja.

Obrađene su razne teme kao što su: saradnja nacionalne federacije sa klubovima učesnicima Evro kup takmičenja, uloga NF u procesu registracije, tehnički zahtjevi utakmica Evro kup takmičenja i na koji način nacionalne odbojkaške federacije mogu pružiti pomoć klubovima tokom Evro kup sezone.

Seminar se sastojao iz teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski rad zasnivao se na otvorenoj diskusiji, interakciji i razmjeni mišljenja svih učesnika seminara. Praktični dio seminara obavljen je u okviru utakmice Evropske lige za žene, odigrane 22.08.2015. godini između reprezentacija Izraela i Mađarske.

Najavljeno je da bi ovaj seminar mogao postati tradicionalan obzirom da su donešeni mnogi korisni zaključci koji bi u budućnsoti mogli poboljšati CEV Kup i CEV Čalendž Kup takmičenja.