PODJELJENA ODOJKAŠKA OPREME IZ DONACIJE CEV-A

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine podijelio je danas opremu iz donacije CEV-a koja je namijenjena klubovima iz prostora neposredno zahvaćenih elementarnim nepogodama u maju 2014. godine.

dsc_0459

U donaciji CEV-a našlo se 250 MVA-200 Mikasa odbojkaških lopti, 400 SV-3 Mikasa odbojkaških lopti za škole odbojke, 150 VLS-30 Mikasa lopti odbojke na pijesku i 150 Mikasa odbojkaških dvoranskih mreža.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Milutin Popović istakao je da dio kontigenta opreme iz CEV-a prevazilazi potrebe klubova iz poplavljenih područja pa je ona, u skladu sa jasnim kriterijumima, raspoređena i ostalim klubovima iz cijele BiH.

“Ova podrška je namijenjena Odbojkaškom savezu BiH, a mi smo u skladu sa utvrđenim kriterijumima i usvojenim odlukama, odlučili da dodijelimo opremu prioritetno klubovima iz područja pogođenim elementarnim nepogodama, a takvih je bilo 38 klubova. Dio opreme koji prevazilazi potrebe tih klubova dodijelili smo ostalim klubovima vodeći računa o razvoju odbojke u BiH. Podloge za takmičenja u dvoranama, koje takođe trebaju da budu na raspolaganju, biće raspoređena u dva regionalna prostora u BiH. Vlasnik će biti Odbojkaški savez BiH, ali će ta oprema biti na raspolaganju odbojkaškim klubovima” – rekao je Popović i dodao da se u vrijeme velike krize ulažu značajni napori da se održi dostignuti nivo organizacije odbojke u Bosni i Hercegovini, uz napore da se podiže kvalitet.

dsc_0488

“U vrijeme kada iz budžeta BiH sportski savezi dobijaju minorna sredstava, u vrijeme ekonomske i finansijske krize mi smo se opredijelili da pokušamo kroz ulaganje u razvoj odbojke zadržati dostignuti nivo organizacije, ali i učiniti dodatni napredak. Ovog ljeta počinje realizacija projekta opremanja terena odbojke na pijesku u okviru kojeg ćemo opremiti oko 40 terena u naredne četiri godine. U toku je realizacija projekta koji smo pokrenuli uz podršku Olimpijskog komititeta BiH, odnosno Olimpiske solidarnosti. Od Olimpijske solidarnosti dobili smo 30.000 dolara iz kojih finansiramo dva sedmodnevna semira u kojima učestvuje po 40 trenera iz prostora Odbojkaškog saveza Republike Srpske i Odbojkaškog saveza Federacije BiH, a predavači na tim seminarima bili su stručnjaci sa licencom eksperta FIVB-a. Takođe, u saradnji sa nacionalnim odbojkaškim federacijama iz regiona, imamo konsultacije u vezi sa pripremom projekta prekogranične saradnje, rada sa mladim odbojkašima/icama i perspektivnim trenerima koji ćemo realizovati u budućnosti” – zaključio je predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, Milutin Popović.

dsc_0493

Popović se zahvalio Olimpijskom komitetu BiH na podršci, a posebno predjedniku CEV-a gospodinu Andre Meyer i prvom potpredsjedniku gospodinu Aleksandru Boričiću.

dsc_0470
dsc_0511
dsc_0562
dsc_0589
dsc_0608