ODBOJKAŠKOM SAVEZU BiH ODOBREN PROJEKAT OLIMPIJSKE SOLIDARNOSTI

U skladu sa podnešenom aplikacijom, Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine odobren je projekat Olimpijske solidarnosti “Razvoj nacionalne sportske strukture”. Radi se o dugoročnom razvojnom projektu prvenstveno namjenjenom jačanju i usavršavanju trenerske strukture u oblasti odbojkaškog sporta u Bosni i Hercegovini.

Projekat vrijedan 30.000 USD realizovaće se u periodu jun/septembar 2015. godine.

Projekat će se realizovati u prvoj fazi organizacijom seminara za trenere tokom održavanja odbojkaških kampova, jedan u prosturu Federacije BiH (Odžak od 5. do 12. jula) i jedan u prosturu Republike Srpske (Trebinje od 21. do 28. juna). Organizovaće se sedmodnevni seminari za trenere (po 40 trenera na obje lokacije). Nakon toga, u periodu avgust/septembar 2015. godine organizovaće se dva dvodnevna seminara u dva različuta mjesta u Bosni i Hercegovini, ponovo jedan u prostoru Federacije BiH i drugi u prostoru Republike Srpske. Učešće na tim seminarima uzeće svi odbojkaški treneri (po 70 trenera na obje lokacije) iz Bosne i Hercegovine, a učešće na istim biće uslov za licenciranje za narednu takmičarsku sezonu.

Odbojkaški savez Bosne i Heregovine za pomenute aktivnosti obezbijedio je prisustvo predavača-eksperata (odbojkaških stručnjaka nosioca FIVB trenerske licence) koji će u okviru kampova i seminara obraditi najaktuelinije teme iz oblasti odbojkaškog sporta, kao i na narednim seminarima.

Odbojkački savez BiH finasiraće troškove sedmodnevnog pansionskog smještaja za po 40 trenera na obje lokacije, kao i troškove u vezi sa angažovanjem i prisustvom predavača-eksperata.

Odobreni projekat Olimpijske solidarnosti još jedan je dokaz predanosti i usmjerenosti Odbojkaškog saveza BiH ka izradi i realzaciji razvojnih projekata, a sve u cilju razvoja i afirmacije odbojkaškog sporta u Bosni i Hercegovini.