ODRŽANA IZBORNA SJEDNICA SKUPŠTINE ODBOJKAŠKOG SAVEZA BiH

  • 119
  • 118
  • 117
  • 116
  • 115
  • unnamed

Danas je u Sarajevu, u prostorijama hotela Ibis Styles, održana Izborna sjednica Skupštine Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Skupštini je prisustvovalo ukupno 25 delegata.

Predstavnici Skupštine razmatrali su i usvojili Izvještaj o aktivnostima Odbojkaškog saveza BiH za period 2020/2021. godina. Usvojen je Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2020. godinu i Finansijski plan za 2021. godinu.

Skupština je jednoglasno odala priznanje predsjedniku OSBiH i njegovim saradnicima koji su dali posebno vrijedan doprinos rezultatima i uspjesima odbojkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine u mandatnom periodu 2017-2021.

Po usvajanju navedenih izvještaja usvojene su odluke o razrješenju dosadašnjih članova organa i tijela OS BiH i usvojene odluke o izborima novih članova organa i tijela OS BiH, i to:

Odluka o razrješenju i odluka o izboru članova Upravnog odbora OS BiH.
Odluka o razrješenju i odluka o izboru članova Nadzornog odbora OS BiH.
Odluka o razrješenju i odluka o izboru predsjednika OS BiH.
Odluka o razrješenju i odluka o izboru potpredsjednika OS BiH.

Za predsjednika Odbojkaškog saveza BiH izabran je Milutin Popović iz Modriče, dok je za potpredsjednika Odbojkaškog saveza BiH izabran Alija Fatić iz Tuzle.

U naredne četiri godine funkciju direktora takmičenja OS BiH obavljat će Faruk Softić  iz Breze, dok je generalnom sekretaru Adnanu Taliću iz Kaknja produžen mandat.